Новото панагюрско съкровище – медицински комплекс “Уни Хоспитал”

otkrivane 2-s (2)

За пръв път в България се осъществява такава голяма частна инвестиция в областта на здравеопазването, за която „Асарел-Медет“ АД и „Асарел-Панагюрище Здраве“ АД получиха голямата награда „Инвеститор на годината“ за 2015 г.

МБАЛ „Уни Хоспитал“ разполага с техника на световно ниво и медицински специалисти, работещи в 36 специалности с най-високо ниво на компетентност.
В болницата има 19 стационарни и 8 диагностични клиники и отделения, за които комплексният подход е водещ. Над 700 души медицински и немедицински персонал се грижи за пациентите по правилата на добрата медицинска практика. Комплексът разполага с 310 легла, които са разположени в комфортни двойни и единични стаи, свързани с модерни комуникации. В МБАЛ „Уни Хоспитал“ е вградена единствената българска web-базирана болнична информационна система. Системата има възможност за комуникация с медицинска апаратура и може да работи на различни устройства – компютри, таблети, лаптопи, смартфони, което допълнително улеснява екипите при медицинското обслужване.
DSC_0092-s

За пръв път в България в сферата на здравеопазването се реализира такъв проект чрез публично-частно партньорство, което обединява „Асарел-Медет“АД, Община Панагюрище и над 100 лекари, специалисти по здравни грижи и немедицински персонал.

Особено важно място в болницата заема Модерният център за комплексно онкологично обслужване. В Онкологичния център са внедрени двата най-добри за  България и за Югоизточна Европа мултимодални медицински линейни ускорителя от най-високия клас в света. Окомплектовката им покрива всички показания на алтернативните технологии в комбинация с всички модерни техники за конвенционална лъчетерапия, заедно със система за стереотаксична радиохирургия. Тя позволява извършването на широк кръг радиохирургични манипулации и използва нова технология за проследяване на тумора в реално време.
DSC_0006-s (1)