Проектиране, изграждане и експлоатация на ваканционно селище и голф-комплекс/

Инвестициите в атрактивни и перспективни проекти, съпътстващи основната дейност на дружеството, са част от корпоративната стратегия на Групата “Асарел – Медет”. Планира се реализацията на солиден инвестиционен проект, в който се предвижда изграждане на цялостен комплекс, съчетаващ условия за практикуване на професионален и любителски голф и за целогодишен отдих, туризъм и спортни занимания в землището на с. Панагюрски колонии, в местността Средния гьол.

 

Предвижда се проектиране, изграждане и експлоатиране на голф игрище с 18 дупки и цялостен комплекс за голф – туризъм на обща площ 1 318.542 хка. Обектът се намира на 16 км. северно от гр. Панагюрище и на 3 км. източно от с.Панагюрски колонии. Голф – игрището ще се намира в непосредствена близост до бъдещо вилно селище, разположено на площ от около 52 дка, част от бивш ученически лагер на ЦКС, който сега е собственост на Групата.

 

Самото голф-игрище ще бъде разположено на хълмисто възвишение и ще дава възможност както за провеждането на професионални международни турнири, така и за провеждане на любителски занимания. Сградата на голф – клуба ще бъде изградена върху собствен имот, намиращ се в непосредствена близост да
голф – игрището и ще представлява неразделна част от целия комплекс.

 

Предвижда се комплексът да бъде проектиран и изграден по начин, който ще го впише напълно в заобикалящите го ландшафтни характеристики на района и ще го превърне в място за активна почивка сред природата. Бъдещият комплекс ще предлага възможности за разнообразни развлечения и огромен избор от спортни занимания на открито като тенис, планинско колоездене, плажен волейбол, петанка и др. Предвижда се още и изграждането на хотелска част и ваканционно селище с капацитет от около 476 легла, СПА-комплекс, плувен басейн, конферентни зали, пикник-зони, екопътеки и др.

golf igrishte

Местността Средния гьол, близо до град Панагюрище