Развитие на хотелиерската дейност/

Инвестициите в областта на туризма са част от корпоративната стратегия на Групата „Асарел – Медет“. Вече има реализирани сериозни проекти в тази посока. Туристически активи на Групата се управляват от дъщерното дружество „Тракийски хотелиери“ ЕООД. Портфейлът от активи включва хотели за всеки сезон – летни ваканционни хотели в черноморските курорти Созопол и Китен, сезонен зимен хотел в ски – курорта Боровец, както и градски СПА хотел в центъра на Панагюрище.

 

Групата „Асарел – Медет“ влага значителни средства в развитие на туристическите си активи. След направената пълна реконструкция „Каменград“ Хотел и СПА 4* се превърна в притегателен център за туристи, търсещи качествени СПА, уелнес и конферентни услуги. Освен посочените обекти Групата притежава и редица активи в района на град Панагюрище и в черноморския ни курорт Китен, подходящи за развитие на различни видове туризъм – рекреативен, балнеоложки, СПА, рехабилитационен, медицински, голф, ловен и други.

 

Групата „Асарел – Медет“ разглежда и допълнителни възможности за инвестиране в туристическия сектор, в това число придобиване на хотели и сътрудничество с утвърдени компании в бранша.

 

Предпочитаната форма при реализацията на подобни инвестиции е съдружие със стратегически партньор, който да придобие дялове в отделни нови проекти и /или в дъщерното дружество „Тракийски хотелиери” ЕООД.

 

Kamengrad_SPA_Procedures_H_1

“Каменград” хотел и спа, град Панагюрище

“Каменград” хотел и спа, 4 звезди, беше реконструиран и към настоящия момент предлага на своите гости подобрени условия на настаняване, два плувни басейна – един вътрешен и един външен басейн, тенис корт, спа център, конферентни зали, подземен паркинг и други съоражения.

Sokol_Home_H_3

Бутиков хотел “Сокол”, ски курорт Боровец